• Datum: 31. prosince 2017
  • Zobrazeno: 11307x

Toto je příběh Stacey. Jedné z mnoha, která si ještě dlouhou dobu ponese následky díky aplikaci neředěných olejů na kůži včetně vnitřního užívání. Tento příběh je o nezodpovědnosti lidí k životu, honbě za ziskem, neznalosti základních pravidel o bezpečném užívání essenciálních olejů a hlavně o MLM. Stacey není jediná, kdo trpí, jen o nich nevíme. Mnoho z nich je anonymních, protože se stydí. Někteří se skrývají v uzavřených skupinách na fb. A věřte, není jich málo. Stacey našla odvahu vypovídat.....díky Stacey:https://www.youtube.com/watch?v=NQRwW9LbbzA

Stacey chce sdílet svůj příběh z několika důvodů. Hlavně proto, že doufá, že to pomůže, aby už nikdo nemusel něčím podobným projít. Druhý důvod se dozvídáme na konci příběhu.

 

Stacey začala s DoTerrou v říjnu 2014, v listopadu si všimla vyrážky začínající na paži, tak na ni použila tea tree oil, protože ho používala již dříve od jiných výrobců a nikdy žádné potíže neměla. Vyrážka se zhoršila a rozšířila. Dále užívala esenciální oleje jak na tělo, tak vnitřně. Vyrážka se šířila.

Na fotografii je vidět stav vyrážky v prosinci 2014, kdy se vyrážka už šířila i na jiné části těla. Nejdříve na nohu, pak na břicho a pak na zadní stranu krku, jak je vidět na fotografii z ledna 2015.

Ptala se, co má na vyrážku užívat kolegů u DoTerry a byly jí doporučeny oleje jako levandule, citronová tráva, geranium, myrha a že pokud bude na pochybách, vždy může použít kadidlo. V těchto místech poznamenává, že žádný z olejů, který použila, nebyl fotosenzitivní.

Pak poslouchala rady „zkušenějších“ a aplikovala na sebe esenciální oleje v různých rostlinných bázích včetně kokosového oleje v naději, že vyrážku vyléčí. Zkoušela všechny možné kombinace. Vyrážka se horšila, vyskakovala na různých částech těla a ona neustále věřila, že ji esenciální oleje vyléčí. Zkoušela nejrůznější kombinace, které objevila.

Pak už svědění začalo být nesnesitelné. Tělo a končetiny začaly otékat, paže už skoro nemohla ohnout, jak byly oteklé. Dostala horečku a průjem. Tak moc, že zhubla 15 pounds (téměř 7 kilogramů) za méně než dva měsíce. Už se to nedalo snášet, její tělo kolabovalo, fyzicky, psychicky i emočně.

V únoru 2015 navštívila svého lékaře, od kterého odcházela s předpisem na Prednison, což je velmi silný steroidní krém. Zároveň podstoupila testy krve a moči, které všechny potvrdily, že je zdravá. O pár dní později skončila na ambulanci, protože stav byl nesnesitelný. Měla pocit, že ji někdo zamknul do místnosti plné vos a komárů. Doktor, který ji na pohotovosti ošetřoval, řekl, že není nic, čím by jí mohl pomoci a že má navštívit svého obvodního lékaře a nechat si předepsat antihistaminika, která pomohou od svědění a pálení. Ale už z toho věčného svědění a pálení ztrácela zdravý rozum. 

Podle DoTerry prý lidé obecně reagují na esenciální oleje v případě, že potřebují detoxikovat tělo, takže začala pomocí doplňků DoTerry tělo detoxikovat. Během několika měsíců podstoupila dvě kola tohoto detoxu. Asi v polovině této doby objevila skvrnu na obličeji, a tak na ni aplikovala kadidlo. Druhý den skvrna zčervenala, tak na ní opět dala kadidlo. Bylo to jen horší, a tak vyzkoušela levanduli, protože ta by měla pomáhat s otevřenými boláky.

Zpanikařila, bála se, že se vyrážka vrací. Na fotografii z března 2015 je vidět obličej po aplikaci těchto esenciálních olejů. V tuto chvíli přestala užívat oleje i doplňky. 

A kůže v obličeji se velmi zlepšila, vyrážka na obličeji bohužel zatím zůstávala. Uzavřela se světu, nechávala k sobě už přicházet jen léčitele. Octla se v depresi a na hraně svých sil. 

V červnu 2015 navštívila alergologa, který jí poradil, aby přestala užívat esenciální oleje a dal jí další silnou medikaci. 

Kontaktovala odděleni Reakcí u DoTerry, kde ji poradili, aby přestala esenciální oleje užívat. Na otázky, zda se něco podobného už někomu před tím stalo, nikdy nedostala odpověď. Ptala se, zda DoTerra plánuje program školení o bezpečnosti a co dělat v případě, pokud se u někoho podobná reakce objeví. Odpověď zněla, že na tom zapracují. Nikdy nedostala žádnou odpověď od hlavního poradce, kterému poslala všechny fotky a dokumentaci. 

Esenciální oleje jsou velmi silné. Je to jako by vám někdo dal předpis na léky, bez návodu na použití. Školený aromaterapeut vám vždy řekne, že oleje se mají ředit a nemají se užívat vnitřně. U DoTerry nemáte koho kontaktovat v případě vašich otázek a protokolů, takže si lidé vzájemně radí na soukromých Facebookových skupinách. 

Myslela si, že našla spásu v podobě esenciálních olejů DoTerra, holistický způsob léčení, kterým pomůže sobě a druhým, a zatím ztratila klienty, přátele, vůli k životu. Každý den se modlí, aby si ji bůh ve spánku vzal. Podle všech testů je zdravá, tělo však reaguje jinak.

Po tomto trauma a veškeré medikaci, kterou musela brát, se její tělo podle lékařů ubírá směrem autoimunitní choroby, tak byl její imunitní systém narušen. Na fotografii z ledna 2017 je vidět zápěstí a další části těla z kterých je patrné, že to ještě neskončilo. 


Psychologický dopad měla tato zkušenost nesmírný. Před tím byla sebevědomý, šťastný člověk a doufá, že sdílením svého příběhu pomůže svému uzdravení a aby se něco podobného nikdy nikomu nestalo. Pokud esenciální oleje prodáváte nebo používáte, vzdělávejte se, poučte se o bezpečnosti, kontaktujte odborníky. 

Se svolením Stacey Haluka připravila Česká aromaterapeutická společnost

 

Z celého srdce přejeme Stacey návrat do normálního života, který prožívala před tímto peklem. 


Další články
Pančování esenciálních olejů - kapitola 2.
Pančování esenciálních olejů - kapitola 2.
Někdy k odhalení pančování nestačí jen plynový chromatogram/hmotnostní spektrometrie. Jsou případy, kdy hlavní složka oleje nemá žádné tzv. enantiomery a stejná složka je dostupná komerčně v syntetick...

Esenciální oleje během těhotenství
Esenciální oleje během těhotenství
Esenciální oleje během těhotenství Odhalené mýty & některá fakta  Martin Watt 2013 rozšířená verze květen 2014   Několik mladých žen mi na toto téma emailovalo. Obávaly se účinků na dít...

Pančování esenciálních olejů - kapitola 1.
Pančování esenciálních olejů - kapitola 1.
Obchod s esenciálními oleji se za posledních 100 let rozrostl do neuvěřitelných rozměrů. Esenciální oleje nebo jejich chemické složky jsou nejvíce využívány v parfumerářském, potravinářském, kosmetick...